F.A.Q

Vanligt förekommande frågor

Hur ser bokningsprocessen ut?

Vi börjar med ett kort videomöte där vi kan lära känna varandra lite bättre. Jag berättar om hur jag jobbar under dagen och ni får chans att ställa frågor. Vill ni sedan boka mig skickar jag ett avtal med alla detaljer till er. För att fullfölja er bokning med mig betalar ni en bokningsavgift på 10.000 SEK. Denna avgift dras av från totalen som ni betalar när ni får filmerna levererade till er.

Hur betalar vi?

Betalning sker via vanlig faktura. Fakturan är standard med 30 dagars förfallotid efter att ni fått de färdiga filmerna levererade till er. Bokningsavgiften har ingen förfallotid, men bokningen är enbart fulländad när avgiften är inbetald.

När börjar du att filma?

Vi kommer överens tillsammans om när jag först anländer på dagen. I alla mina paket erbjuder jag 12 timmar på plats - detta för att kunna samla in tillräckligt material för att fånga hela er dag. Önskar man lägga till extra timmar går detta bra.

Får vi välja själv vilken musik som tillhör vår film?

Filmregissör David Lynch har sagt "film är 50% bild och 50% ljud". Detta är något jag starkt instämmer med. Att matcha ljud & bild är en dans i efterbearbetningen som jag lägger ner väldigt mycket tid på. En bra film innehåller innehåller tempo, rytm och uttryck. Musiken är essentiell för att skapa en bra bröllopsfilm.

Med detta i åtanke anser jag att min kreativa frihet när det kommer till musikval är extremt viktig för ett bra slutresultat. Självklart har jag även era åsikter i åtanke under denna process. Tveka inte att fråga om ni vill ha ytterligare förtydligande!

Hur lång tid tar det till vi får vår film?

Runt två till tre månader är rimligt att förvänta sig beroende på min arbetsbelastning.

Hur långt reser du för jobb?

Jag älskar att resa, så när jag får chansen att resa i mitt arbete så tackar jag sällan nej. Jag utgår ifrån Uppsala, men har jobbat i hela Sverige och utomlands. Resekostnader tillkommer i priset.

Hur långa kommer våra filmer att vara?

Det kommer aldrig vara exakt, eftersom filmen skapas utifrån vad som blir en bra film, inte hur lång den ska bli. Med det sagt så brukar höjdpunktsfilmen vara ca. 2-3 minuter lång medans dokumentärfilmen är runt 10 minuter.

Vi har några speciella önskemål och idéer för vårt bröllop, tar du emot specialönskemål för t.ex hur slutfilmerna ser ut?

Absolut! Allting är alltid öppet för diskussion. Jag tycker det är kul att utmana mig själv, och har ni något speciellt i åtanke så är det enklast att höra av er till mig genom kontaktformuläret på sidan så tar vi det där ifrån! Det mesta går alltid att lösa, och jag vill att ni ska bli så nöjda som möjligt med det jag levererar. Är det ett önskemål som jag inte komma kunna leva upp till kommer jag vara ärlig och säga så. Jag lovar aldrig något jag inte vet jag kan leverera.

Vad erbjuder du för tilläggstjänster?

Under åren har det blivit många olika önskemål och tillägg på diverse bröllop. Bland annat har jag; livestreamat vigseln, spelat in videohälsningar, skapat klipp anpassat för sociala medier, en mindre film för första dansen och tagit extra foto-porträtt med analog utrustning (Hasselblad 500C).

Finns det något ni fortfarande undrar?

Tveka inte med att höra av er till mig via kontaktformuläret. Jag är glad för att svara på alla frågor och återkommer så fort jag bara kan!

kontakt

Planerar ni ett bröllop?

Tveka inte på att höra av er om ni har några frågor eller funderingar! Jag erbjuder gratis videomöte så vi tillsammans kan få en uppfattning ifall jag är rätt för just er!

Tack! Ditt meddelande har skickats. Jag återkommer så fort som möjligt!
Oj! Något gick fel med formuläret. Uppdatera sidan och försök igen.